Tisztelt Látogató !

Köszönjük, hogy bejelentkezett honlapunkra. Néhány mondatban szeretnénk bemutatni Toponárt és egyesületünket.
Toponár, a régi mezőváros ma Kaposvár megyei jogú város egyik városrésze, amely a város északkeleti részén a Kaposvári Egyetem és a Deseda tó mellett található. A városrész régen Festetich Antal gróf birtoka volt, a barokk stílusban épült régi kastély most az általános iskolának ad otthont, a régi apácazárda épületében pedig óvoda működik, amely Festetich Karolina nevét viseli. Régi hagyományok szerint híres a „Toponári Mári”, amelyet dalban is megénekeltek, s a sokak által ismert medve történetnek a templom mellett található medveszobor állít emléket. A városrész nevezetessége még a római katolikus templom, s az onnan induló közel 1 km hosszú gesztenyesor.
A régi Festetich park déli részén terül el a sporttelep, ahová több, mint száz labdarúgó jár rendszeresen a legkisebbektől az öregfiúkig. Toponáron már az 1950-es években is létezett labdarúgócsapat. A régi szurkolók szívesen emlékeznek vissza az 1952. évben Rákosi kupát nyert csapatra, majd az 1964-ben újjáalakult, a helyi termelőszövetkezet által támogatott Petőfi TSZ SK csapatára. Utána több néven is szerepelt a helyi sportegyesület /Agrária SE, Törzsök SE/. Ezek történetének feldolgozása, megírása, a régi dokumentumok alapján jelenleg is folyik.
Az egyesület legfontosabb feladatait alapszabályunkban határoztuk meg, mely szerint az egyesület célja: A toponári városrész sportjának szervezése, a labdarúgó csapatok versenyeztetése, további sportkapcsolatok létesítése és ápolása. Kiemelt cél a városrész területén élő fiatalok sporttevékenységbe történő bevonása, a sport közösségformáló erejével megteremteni az egyének testi és lelki egészségét. Ennek szellemében kívánunk működni minden toponári és Toponárhoz valamilyen szinten kötődő sporttársunk megelégedésére.

Hajrá Toponár!